Конкурс на навчання для фасилітаторок (ведучих) для проведення груп взаємодопомоги

12.09.2022

Оголошуємо конкурс на навчання для фасилітаторок (ведучих) для проведення груп взаємодопомоги

Виклики сьогоднення призводять до розвитку культури турботи про своє ментальне здоров’я. Один з популярних форматів подолання кризи є групи взаємопідтримки. Для ефективної роботи групи потрібна фахова фасилітація.

В чому полягає роль фасилітаторки:

  • допомогти членам групи відчути себе в безпеці, відверто висловити свої почуття, розповісти про проблеми, поділитися своїм досвідом;

  • створити атмосферу, в якій учасниці та учасники групи відчувають підтримку одне одного;

  • допомогти учасницям_кам групи зрозуміти, що їх об'єднує, а також визнати неминучі відмінності й навчитися долати поточні конфлікти;

  • не дозволяти учасницям_кам групи відходити від визначеної теми і порушувати правила; дати кожному можливість взяти участь у розмові. 

Дата навчання: з жовтня (для учасниць навчання повідомлення про графік навчання буде направлено завчасно та погоджено зі зручним для всіх часом)

Формат: zoom

Тривалість навчання: 
Курс складається з двох 5-тиденних модулів (20+20 годин), по 4 години, плюс 2-годинна супервізія у проміжку між навчальними модулями, плюс три 2-годинні супервізії по завершенню навчання.

Про що ви дізнаєтесь під час навчання:

- у чому полягає роль фасилітаторки

- моделі проведення зустрічі груп взаємодопомоги

- життєвий цикл групи

- необхідні знання з психоедукації, інструменти та навички для розвитку особистої резильєнтності (підвищення стресостійкості, життєздатності та психологічного відновлення)

- навички фасилітації за методологією “рівний-рівному”

- можливість відпрацювати отримані навички і отримати інтервізійну підтримку.


Якщо вам цікаво заповнюйте анкету
 

Формування груп учасниць навчання відбудеться на конкурсній основі, основними крітеріями вважаються вмотивованість та готовність найближчим втілити на практиці набуті знання (провести 5-10 груп допомоги).