Контрольний список питань до держави про безпеку

25.01.2022

Поінформовані – підготовлені!

Від свідомих громадянок і громадян – рідній державі

Інформаційно-консультативний жіночий центр активно і послідовно працює з питаннями реалізації Резолюції РБ ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» всі роки російської агресії проти України.

Одна із важливих потреб, ідентифікована нами в процесі дослідження «Розмови з жінками про безпеку», проведеному ІКЖЦ 2020 року, є потреба в емоційній безпеці. Не врахована в класифікації, запропонованої ПРООН, вона має велике значення для людської безпеки в цілому і сьогодні, зокрема, бо гібридна війна та інші новітні технології нападів часто мають на меті порушити саме емоційну безпеку.

Ми постійно здійснюємо моніторинг ситуації, і зараз отримуємо багато тривожних звернень і запитів від жінок, як із Донецької і Луганської областей, так і з усієї України, з питань порушення емоційної безпеки. Важливим фактором впливу на відчуття емоційної безпеки є наявність дієвого механізму взаємодії та спроможність населення реагувати на безпекові виклики.

У зв’язку з цим вважаємо, що зараз є висока потреба в моніторингу організації безпекових заходів, з метою реагування на можливі ризики та небезпеки відповідно до Стратегічної цілі 2 «Створення ґендерно чутливої системи ідентифікації безпекових викликів, запобігання таким викликам, реагування на них» плану заходів з виконання Національного плану дій з виконання резолюції Ради Безпеки ООН 1325 “Жінки, мир, безпека” на період до 2025 року.

Ви можете скористатися цим контрольним списком. Зверніться до органів влади і отримайте необхідну інформацію згідно Закону «Про доступ до публічної інформації». Список можете скоротити, доповнити, змінити.

За цим посиланням ми будемо наповнювати інформацію щодо направлених запитів та відповідей, які будуть надходити. Будемо вдячні, якщо Ви поділитеся інформацією, яку отримаєте написавши нам за адресою info@wicc.net.ua. Ми цю інформацію також викладемо на сайті.

24 січня було направлено перший запит від ІКЖЦ до КМДА, Ви можете ознайомитися з ним за цим посиланням.

Не будьмо байдужими – розширюємо зону відчуття безпеки!

ЧИТАТИ/СКАЧАТИ КОНТРОЛЬНИЙ СПИСОК