Стипендіат 2018

19.12.2018

Вручення Меморіальної стипендії імені Олени Семиколєнової

 19 грудня 2018 року

ГО «Інформаційно-консультативний жіночий центр» провела відбір на здобуття стипендії імені Олени Семіколєнової для дослідниць/дослідників України на короткострокове навчання або проведення досліджень, інші ініціативи, які сприятимуть реалізації принципу ґендерної рівності в українському суспільстві.

Стипендіатом став Владислав Ієрусалимов – аналітик ГО «Лабораторія законодавчих ініціатив». Досвід діяльності у сфері ґендерних досліджень базується на роботі над Policy Paper «Пропозиції до політики щодо забезпечення ґендерної рівності у Верховній Раді України», моніторингу впровадження політики рівних прав та можливостей для жінок та чоловіків на місцевому рівні. Завершив навчальний курс щодо ґендерного аналізу державної політики та тренінг на тему «Ґендер та вибори».

В рамках конкурсу на здобуття стипендії Владислав виступив з ініціативою проведення дослідження на тему: «Верховна Рада України 8-го скликання: проблеми, виклики та досягнення у процесі реалізації ґендерної політики».

Мета дослідження: здійснити оцінку діяльності ВРУ 8-го скликання з метою широкого висвітлення для громадськості та інших зацікавлених осіб стану законодавчого та інституційного забезпечення парламентом політики рівних прав та можливостей для жінок та чоловіків. 

Завдання дослідження:

·       дослідити зареєстровані законопроекти та вже прийняті закони, які направлені на реалізацію рівних прав та можливостей для жінок та чоловіків;

·       дослідити як політичні фракції та групи голосували за закони, що просувають ґендерну політику;

·       на основі вищезазначеного зробити розбивку політичних сил та окремих груп, які підтримують/перешкоджають реалізації політики з ґендерної рівності;

·       дослідити прецеденти сексизму та порушення етики народними депутатами України та відповідні висновки Комітету з питань Регламенту;

·       на підставі дослідження підготувати оцінку реалізації ґендерної політики в діяльності Верховної Ради України 8-го скликання.

 

Довідково про ініціативу можна почитати тут.